Overheidsfinanciën, derde kwartaal 2019

Nederlandse en EU-vlag
© Hollandse Hoogte
In deze uitgave aandacht voor de Nederlandse overheidsfinanciën in internationaal perspectief en een overzicht van de ontwikkelingen in het derde kwartaal van 2019.

 De schulden van landen in de eurozone worden nader bekeken. De schuldquotemutatie van landen in de eurozone voor, tijdens en na de crisis worden verder geanalyseerd. Ook wordt aandacht geschonken aan de investeringen van de Nederlandse overheid en de uitgaven aan onderwijs, waarbij deze beiden langs de Europese meetlat worden gelegd.

De kwartaalmonitor beschrijft ook de ontwikkelingen van de overheidsfinanciën in het derde kwartaal van 2019. De schuldquote daalde naar 49,3 procent bbp en het overheidssaldo op jaarbasis bedroeg 1,7 procent bbp.

Lees meer in de kwartaalmonitor (pdf).