Woningmarktontwikkelingen rondom het Groningenveld

© ANP
Onderzoek naar de woningmarktontwikkelingen rondom het Groningenveld tussen het eerste kwartaal van 1995 en het vierde kwartaal van 2018.
De aardbevingen die ontstaan door de gaswinning in het Groningenveld hebben mogelijk invloed op de omliggende woningmarkt. De Nationaal Coördinator Groningen heeft het CBS daarom gevraagd onderzoek te doen naar de ontwikkeling van de verkoopbaarheid en verkoopprijzen van woningen in dit aardbevingsgebied. Dit onderzoek is de achtste in een reeks. Het dashboard beschrijft de ontwikkelingen tussen het eerste kwartaal van 1995 en het vierde kwartaal van 2018. Het rapport vat de belangrijkste resultaten samen. Eind 2015 verscheen het eerste rapport en in het najaar van 2019 zal de volgende publicatie verschijnen.