Kwartaalmonitor auto- en motorbranche, tweede kwartaal 2017

© ANP
Een overzicht van de ontwikkelingen in de auto- en motorbranche in het tweede kwartaal van 2017.
In het tweede kwartaal van 2017 is de omzet van de auto-en motorbranche opnieuw gestegen. Deze toename wordt voornamelijk veroorzaakt door een omzetgroei onder importeurs van nieuwe personenauto’s en in de personenautobranche. Na een krimp in het eerste kwartaal van 2017, neemt de omzet van de motorenbranche in het tweede kwartaal weer toe. Ook de omzet van de autoservicebedrijven laat in het tweede kwartaal een groei zien. De omzet van de bedrijfsautobranche daalde voor het tweede opeenvolgende kwartaal, nadat deze in 2015 en 2016 nog sterk toenam. De handel in auto-onderdelen krimpt voor het eerst na negen kwartalen van groei.