Testing the integration of environmental activity accounts for the Netherlands

Rapport over het onderzoek naar een volledige integratie van de monetaire milieurekeningen.
De monetaire milieurekeningen beschrijven milieu-gerelateerde transacties in de economie. Deze transacties hebben betrekking op activiteiten die worden ondernomen ten behoeve van de bescherming van het milieu en het beheer van de natuurlijke hulpbronnen. De monetaire milieurekeningen volgen de algemene structuur en concepten van de Nationale rekeningen, en passen een extra classificatie voor milieuactiviteiten toe. In dit document wordt onderzocht of het mogelijk is om een de monetaire milieurekeningen in een stelsel te integreren voor één jaar (2013). Hierdoor wordt het mogelijk om een compleet overzicht te maken voor zowel milieukosten als de productie van milieugoederen en diensten.