The ESS report 2015

Europese statistici zullen zich het jaar 2015 herinneren als een bijzonder belangrijk jaar.
Na meer dan drie jaar van intense discussies, is overeenstemming bereikt over een herziene versie van de zogenaamde statistische wet (verordening 223/2009), een stuk wetgeving met een directe impact op de werking van het hele Europees statistisch systeem (ESS). Verder in dit jaarrapport artikelen over de 2e ronde van de Peer-reviews, Migratie-metingen en een artikel over Indicatoren voor besluitvorming en controle en nieuwe manieren voor het versnellen van gegevens van inkomens en levensomstandigheden.
Daarnaast interviews met de nieuwe voorzitter van de ESGAB Marti Hetemäki, directeur Statistics Luxemburg Serge Allegrezza en Directeur-Generaal INSEE Jean-Luc Tavernier.

Downloads