Duitsland aan kop in kaasimport en -export

© ANP
In 2015 bedroeg de exportwaarde van kaas ruim 3 miljard euro en er werd voor ruim 1 miljard euro kaas uit het buitenland gehaald. Duitsland is met een exportaandeel van 34 procent het belangrijkste exportland. Ook aan de importkant staat Duitsland aan kop met een importaandeel van 38 procent.

Van alle Nederlandse kaasinkopen in het buitenland geven we 94 procent uit in 10 landen. Opvallend is dat de kaasinkopen in Denemarken, Griekenland en Ierland de Nederlandse kaasexport naar deze landen duidelijk overtreft. Duitsland, België en Frankrijk tekenen voor het grootste handelsoverschot in Nederlandse internationale kaashandel. De waarde van de kaasexport vanuit Nederland komt voor 79 procent uit de landen in de top-10, waar voor het eerst ook Japan in staat.