Europese economie groeit met 0,3 procent

De economieën van de eurozone en de Europese Unie (EU) zijn in het tweede kwartaal van 2013 met 0,3 procent gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder. Ten opzichte van een jaar eerder krompen de economieën van de eurozone en de EU met respectievelijk 0,7 en 0,2 procent.

Meeste EU-landen hebben lichte groei

In de meeste Europese landen is de economie in het tweede kwartaal gegroeid t.o.v. een kwartaal eerder. Portugal had de hoogste groei met 1,1 procent. Daarna volgden Duitsland, Finland en Tsjechië met 0,7 procent. Ook het VK en Frankrijk noteerden groei, respectievelijk 0,6 en 0,5 procent. Slechts enkele landen hadden nog een krimpende economie. De krimp was het grootst in Cyprus met 1,4 procent. Daarna volgden Nederland en Italië met een teruggang van 0,2 procent.  

Bruto binnenlands product Europese landen

Bruto binnenlands product Europese landen

Economie Verenigde Staten doet het iets beter dan Europese

De economie van de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal van 2013 gegroeid met 0,4 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat is net iets meer dan de Europese economie. In vergelijking met een jaar eerder groeide de Amerikaanse economie met 1,4 procent.

Bruto binnenlands product binnen en buiten Europa

Bruto binnenlands product binnen en buiten Europa
 
Ten behoeve van internationale vergelijkbaarheid zijn alle cijfers in dit artikel werkdag- en seizoengecorrigeerd. Meer internationale economische cijfers vindt u op de website van Eurostat.