Zundert heeft grootste aandeel Midden- en Oost-Europeanen

Op 1 januari 2011 stonden er 117 duizend Midden- en Oost-Europeanen (MOE-landers) van de eerste generatie ingeschreven als inwoner van Nederland. Dat is 0,7 procent van de totale bevolking.

Het aandeel MOE-landers is over het algemeen wat groter in land- en tuinbouwgebieden. De Noord-Brabantse gemeente Zundert heeft met 3,0 procent relatief het grootste aandeel MOE-landers in haar bevolking. Daarna volgt Den Haag met 2,5 procent. Ook in Lisse en Noordwijkerhout is iets meer dan 2 procent van de gemeentebevolking afkomstig uit een van de Midden- en Oost-Europese EU-landen. In Aalsmeer en Maasdriel ligt dat aandeel net onder de 2 procent.

Aandeel MOE-landers van de eerste generatie per gemeente, 1 januari 2011

Aandeel MOE-landers van de eerste generatie per gemeente, 1 januari 2011

Elma Wobma