Omzetherstel motor- en autobranche zet door

De motor- en autobranche heeft in het derde kwartaal van 2010 bijna 11 procent meer omgezet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Na 7 kwartalen met omzetverlies stijgt de omzet in deze branche weer sinds het eerste kwartaal van dit jaar.

Omzetontwikkeling auto- en motorbranche

Omzetontwikkeling auto- en motorbranche

Omzet importeurs van nieuwe personenauto’s meest gestegen

De omzet van de importeurs van nieuwe personenauto’s steeg het meest. De omzetstijging ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar bedroeg bijna 23 procent. In het derde kwartaal van 2010 zijn bijna 121 duizend nieuwe personenauto’s verkocht. Dat is een stijging van 27 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het is het derde kwartaal op rij met een forse stijging. Vorig jaar daalden de verkopen nog flink.

Omzetontwikkeling auto- en motorbranche naar branche, derde kwartaal 2010

Omzetontwikkeling auto- en motorbranche naar branche, derde kwartaal 2010

Omzetverlies bedrijfsautobranche

De bedrijfsautobranche kampte in het derde kwartaal van dit jaar juist met een omzetdaling van ruim 6 procent. Het is dramatisch gesteld met de verkoop van zware bedrijfsvoertuigen (trekkers, vrachtauto’s en speciale voertuigen). Deze dalen al sinds eind 2008. Ook in het derde kwartaal van 2010 is sprake van een forse daling van ruim 12 procent.

Rian van Gulijk-Boon en Astrid Dohmen-Kampert

Bron: