Koeriersdiensten bijna 3 procent duurder

In het tweede kwartaal van 2010 waren de prijzen van koeriersdiensten 2,8 procent hoger dan een jaar eerder. De prijsstijging werd vooral veroorzaakt door toegenomen brandstofkosten die werden doorberekend in de tarieven.

Prijsontwikkeling koeriersdiensten

Prijsontwikkeling koeriersdiensten

Internationale koeriersdiensten sterkst in prijs gestegen

Koeriersdiensten met internationale bestemming waren 3,2 procent duurder dan een jaar eerder. Dit komt onder andere door de hogere prijs voor kerosine en dieselolie. Internationale koeriersdiensten vervoeren hun pakketten en documenten over grotere afstanden, waardoor de brandstofkosten een groter onderdeel uitmaken in de prijs van de diensten. De prijzen van binnenlandse koeriersdiensten waren 2,5 procent hoger.

Bas Tuinhof

Bronnen: StatLine
Dienstenprijzen, Koeriersdiensten
Consumentenprijzen, Dieselprijs
Wereldmarktprijzen, Kerosineprijs