Oordeel en verwachtingen: textiel-, kleding- en lederindustrie

De Conjunctuurtest van juni 2006 laat een licht verbeterd beeld zien in de textiel-, kleding- en lederindustrie. Het aantal ontvangen orders bleef gelijk. De ondernemers waren echter minder negatief over deze orderontvangsten. Voor de nabije toekomst verwachten ze een lichte stijging van de productie.

Gelijkblijvende ontwikkeling orderontvangst

Van april op mei 2006 ontvingen de ondernemers meer orders vanuit het binnenland. De orders uit het buitenland zijn echter afgenomen. Per saldo waren de ondernemers minder negatief over de orderontvangsten. De index van de orderpositie daalde naar 84,0 (juli 2000=100), terwijl het oordeel erover licht verbeterde. De voorraadpositie is naar eigen zeggen licht verslechterd.

Gelijke productie verwacht

In mei hebben de ondernemers naar eigen zeggen een lichte stijging van de productie ten opzichte van april gerealiseerd. De ondernemers verwachten voor de maanden juni tot en met augustus een lichte stijging van de productie. Dit zal volgens hen gepaard gaan met flink hogere afzetprijzen.

Verwachte personeelsontwikkeling nog steeds negatief

Ongeveer één op de zeven ondernemers verwacht een afname van het personeelsbestand in de maanden juni tot en met augustus. In mei was dit één op de zes ondernemers. Bijna viervijfde gaat uit van een gelijkblijvende personeelsomvang.

Verwachting voor juni tot en met augustus 2006,
saldo van het percentage ondernemers dat een toename of een afname verwacht

Verwachting voor juni tot en met augustus 2006