Metaal-, elektrotechnische en transportmiddelenindustrie

De Conjunctuurtest van mei 2005 laat in de metaal-, elektrotechnische en transportmiddelenindustrie een licht verbeterd beeld zien. Van maart op april ontvingen de ondernemers iets meer orders en verbeterde het oordeel over deze orderontvangsten. Voor de nabije toekomst wordt een lichte toename van de productie verwacht.

Iets meer ontvangen orders

Er werden van maart op april iets meer orders ontvangen. De ondernemers oordeelden ook positiever over de ontvangen orders. De index van de orderpositie liep opnieuw iets op naar 100,1 (juli 2000=100). In 2004 was het gemiddelde van de index nog 95,5. Ook het oordeel over de voorraad gereed product verbeterde licht.

Kleine toename productie verwacht

De ondernemers in de metaal-, elektrotechnische en transportmiddelenindustrie verwachten voor mei tot en met juli 2005 een kleine toename van de productie. Dit gaat volgens hen gepaard met gelijkblijvende verkoopprijzen.

Acht op tien ondernemers verwacht geen verandering personeel

Acht op de tien ondernemers verwachten voor de periode mei tot en met juli een gelijkblijvend personeelsbestand. Dit aandeel is al geruime tijd vrij constant. Eén op de acht ondernemers denkt dat het aantal werknemers in de nabije toekomst afneemt.

Verwachting voor mei tot en met juli 2005