Thomas Ruigrok naar CBS

Thomas Ruigrok

Thomas Ruigrok (1965) treedt per 15 februari in dienst bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hij gaat de functie van plaatsvervangend hoofdredacteur bij de divisie CBS Communicatie & Nieuws (CCN) vervullen.

Thomas Ruigrok is al ruim vijfentwintig jaar werkzaam in de journalistiek. Hij begon zijn carrière als redacteur bij het opinieweekblad HP/De Tijd. Daarna was hij werkzaam als verslaggever bij achtereenvolgens AVRO’s Televizier en Netwerk. Bij die laatste actualiteitenrubriek was hij tevens eindredacteur. In 2004 stond hij mede aan de basis van de succesvolle samenwerking tussen AVRO en TROS in EenVandaag. Hij initieerde daar onder meer de verkiezing van Politicus van het jaar. Na de AVRO/TROS werkte hij als eindredacteur bij WNL en de zakenzender RTL Z.

Ruigrok zal bij CBS verantwoordelijk worden voor de verspreiding van de statistieken en nieuwsberichten naar de doelgroepen van CBS en daartoe ook nauw contact houden met Nederlandse nieuwsmedia. Het team waar hij leiding aan gaat geven beheert tevens de publicatiekanalen zoals web, social media maar ook diverse andere op specifieke doelgroepen gerichte kanalen.

CBS is blij met de komst van Ruigrok. “Thomas is een doorgewinterde mediaprofessional die de doelgroepen van CBS erg goed kent”, zegt hoofdredacteur Mike Ackermans. “Met hem denken we nog beter die doelgroepen, waaronder de media, te kunnen voorzien van onze feiten en bijbehorende verhalen.”

“Het medialandschap verandert vrijwel met de dag, en hoe belangrijk is het dan dat er een betrouwbare bron van informatie bestaat: het CBS”, aldus Thomas Ruigrok. “Voor mij is de stap naar CBS een meer dan logisch vervolg op mijn jarenlange werk als journalist, waar ik meer dan eens CBS als bron voor mijn verhalen gebruikte.”