Beleidsinformatie Veilig Thuis 1e halfjaar 2018

Deze rapportage schetst een beeld van de stand van zaken van de Beleidsinformatie Veilig Thuis, aan de hand van de resultaten per Veilig Thuis-regio over het 1e halfjaar van 2018.
Sinds 2015 verzamelt het CBS elk half jaar bij de Veilig Thuis organisaties (VT's) gegevens over kindermishandeling en huiselijk geweld, in het kader van de Beleidsinformatie Veilig Thuis.
De gegevensleveringen van de VT’s zijn onderling niet goed vergelijkbaar. Het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, de ministeries van VWS en JenV en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voeren een gezamenlijk verbetertraject uit om tegemoet te komen aan de behoefte aan vergelijkbare cijfers. Het CBS draagt hier aan bij, onder andere door de aangeleverde gegevens inzichtelijk te maken in deze rapportage. De rapportage richt zich qua doelgroep dan ook primair op de genoemde partijen. De rapportage dient altijd gezien te worden binnen de context van dit verbetertraject. Het wordt sterk afgeraden om de cijfers in deze rapportage buiten de context van dit verbetertraject te gebruiken.