Babyboomers. Indrukken vanuit de statistiek

omslag Babyboomers. Indrukken vanuit de statistiek

In de periode 1946–1955 zijn in ons land 2,4 miljoen kinderen geboren. Hen rekenen we tot de generatie van de babyboom. De gevolgen van die enorme geboortegolf waren verreikend: overvolle scholen in de jaren vijftig, een grote toestroom naar de arbeidsmarkt en het hoger onderwijs in de jaren zestig, grote bouwinspanningen in de jaren zeventig, en vanaf 2011 een verhoogde toename van 65-jarigen. De komende jaren verwachten we er jaarlijks ruim 200 duizend nieuwe 65-jarigen bij.
Babyboomers. Indrukken vanuit de statistiek geeft een indruk hoe deze naoorlogse generatie er op een aantal terreinen voorstaat. Het is een momentopname, een blik in de toekomst en een terugblik tegelijk.

In het boek staan een paar filmpjes: over de generatie babyboomers, over hun levenslopen, over hun vrijetijdsbesteding, over nozems en brommers en over hun vakantiebesteding.

Babyboomers is ook als enhanced e-book (met animaties en films) beschikbaar in het formaat epub. Het bestand is te downloaden en te lezen op tablets, smartphones of e-readers die dit formaat ondersteunen.

Van het eBook van Babyboomers zijn twee versies beschikbaar:
1. Een versie die speciaal is ontwikkeld voor de iPad. Al het filmmateriaal is in dit eBook ingesloten. Hierdoor is het bestand groter, maar de filmpjes kunnen ook offline bekeken worden.
2. Een light-versie die universeler te gebruiken is. In deze versie zijn de filmpjes niet ingesloten, maar via links in het eBook online te bekijken.