Aflevering 4: De Monitor Brede welvaart. Over hier, nu en later

Thumbnail podcast cijfers voor iedereen
In de vierde aflevering van Cijfers voor iedereen gaat Liesbeth Staats in gesprek met senior statisticus en hoogleraar Quantification of Sustainability Jan Pieter Smits over een fenomeen dat sinds de uitbraak van corona weer in het brandpunt van de belangstelling staat: brede welvaart. Covid-19 heeft ons met de neus op de feiten gedrukt dat niet alles om economische groei draait. Ineens werden we geconfronteerd met de vraag: wat is belangrijker economie of volksgezondheid? Jan Pieter Smits over de jaarlijkse Monitor Brede Welvaart en over de vraag of we op de pof leven?

Podcast cijfers voor iedereen

Cijfers voor iedereen is een serie podcasts waarin het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een actueel thema belicht met de deskundigheid van zijn experts. Liesbeth Staats, journalist en programmamaker, bevraagt onze statistici elke maand over de cijfers achter het maatschappelijk debat. Ons doel is het maatschappelijk debat laden met feiten, cijfers en duiding om zo desinformatie te voorkomen. Immers: voor wat feitelijk gebeurt.