Gebruikersmiddag 2019

Op woensdag 19 juni 2019 organiseerde CBS voor de zesde keer een gebruikersmiddag open data. Het doel van de jaarlijkse gebruikersmiddag is het creëren van een ontmoetingsplek voor de gebruikers van open data.

Tijdens deze bijeenkomst werden gebruikers van de open data van CBS geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen rondom CBS open data. Na de opening door CBS-hoofddirecteur Wim van Nunspeet gaf gastspreker Yordi Dam van Local Focus een demonstratie over het geautomatiseerd maken van datavisualisaties. Dennis Ramondt presenteerde de nieuwe ontwikkelingen omtrent de Content Cijfer Bank, waar in de toekomst alle output van het CBS wordt aangeboden. Na pauze waarin ervaringen werden uitgewisseld door gebruikers vervolgde Jolien Oomens het programma met een demonstratie van het gebruik van StatLine open data in Python. Aansluitend gaf Pieter Bresters een demonstratie van de Table Joining Service die in samenwerking met het Kadaster wordt opgezet. De dag werd afgesloten met het ophalen van gebruikersfeedback en er was op de dag ruime gelegenheid voor interactie, het uitwisselen van ervaringen en voor het stellen van vragen.

De presentaties welke zijn gegeven op de gebruikersmiddag open data zijn beschikbaar bij downloads. Andere linkjes staan bij het kopje relevante links. 

presentatie tijdens CBS open data gebruikersmiddag