Woningtype

Meergezinswoning: Elke woning die samen met andere woonruimten c.q. bedrijfsruimten een geheel pand vormt. Hieronder vallen flats, galerij-, portiek-, beneden- en bovenwoningen, appartementen en woningen boven bedrijfsruimten, voor zover deze zijn voorzien van een buiten de bedrijfsruimte gelegen toegangsdeur.

Eengezinswoning: Elke woning die tevens een geheel pand vormt. Hieronder vallen vrijstaande woningen, aaneengebouwde woningen, zoals twee onder één kap gebouwde hele huizen, boerderijen met woningen en voorts alle rijtjeshuizen.

Rijtjeswoning: Dit is een eengezinswoning die deel uitmaakt van een rij van tenminste drie aaneengesloten woningen, waarbij iedere woning ook als een afzonderlijk pand wordt beschouwd. Hieronder vallen bijvoorbeeld hoekwoningen, tussenwoningen, maar ook geschakelde villa’s of geschakelde bungalows. 

Twee-onder-één-kap: Dit is een eengezinswoning die samen met één andere eengezinswoning een bouwblok vormt, maar waarbij beide woningen als afzonderlijke panden worden beschouwd. 

Vrijstaande woning: Een woning die aan geen enkele zijde grenst aan een andere woning of een ander pand.