Aantal binnen- en buitenlandse gasten en overnachtingen in het Groene Hart

Deze tabellen bevatten schattingen van het aantal binnen- en buitenlandse gasten en overnachtingen in logiesaccommodaties in de gemeentes die behoren tot het Groene hart, in de jaren 2018-2022.

Logiesaccommodaties van het CBS. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van projectgroep monitor Groene Hart.

Voor het bepalen van het aantal gasten en overnachtingen in het Groene Hart zijn de logiesaccommodaties in de volgende gemeenten meegenomen:

Alblasserdam, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, De Bilt, De Ronde Venen, Gouda, IJsselstein, Kaag en Braassem, Krimpenerwaard, Leiderdorp, Lopik, Molenlanden, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Stichtse Vecht, Vijfheerenlanden Waddinxveen, Weesp (t/m 2021), Wijdemeren, Woerden, Zoeterwoude, evenals de gemeenten waaruit deze door herindeling zijn ontstaan.

De cijfers zijn een schatting van het aantal gasten en overnachtingen voor het Groene Hart. Het CBS werkt met een steekproef, niet van alle logiesaccommodaties heeft het CBS dus gegevens. Hierdoor zal sprake zijn van een marge. Omdat de hier getoonde cijfers optellingen zijn van schattingen op gemeenteniveau zijn de marges groter dan bij de Statline publicaties op provincieniveau.