Voertuigen naar brandstofsoort en postcode, 2023

Aantal Nederlandse motorvoertuigen uitgesplitst naar voertuigtype, brandstofsoort en postcode op 1 januari 2023.

Deze tabel bevat cijfers over het aantal Nederlandse motorvoertuigen uitgesplitst naar voertuigtype en brandstofsoort op peilmoment 1 januari 2023. De cijfers worden voor de volgende voertuigsoorten apart getoond; personenauto, bestelauto, vrachtauto, trekker voor oplegger en motorfiets. De informatie is gebaseerd op kentekenregistratie van RDW. De aantallen voertuigen worden per postcode weergegeven.

Deze tabel bevat aantallen actieve voertuigen. Dit zijn voertuigen die in het jaar voorafgaand aan het peilmoment zijn toegestaan op de weg. Voertuigen die in het gehele voorafgaande jaar niet verzekerd zijn geweest en dus niet hebben mogen rijden, zijn uitgesloten.

De cijfers zijn samengesteld op verzoek van Berkman BV.