Type bromfietsvoertuigen incl. speedpedelecs, 2019-2022

staafdiagram
Voertuigen met bromfietskenteken actief uitgesplitst naar type (inclusief speedpedelecs) en brandstofsoort (elektrisch versus niet-elektrisch), 1 januari

Deze tabel bevat cijfers over het aantal actieve voertuigen met een Nederlands bromfietskenteken op peilmoment 1 januari. De informatie is gebaseerd op kentekenregistratie van RDW. Alleen voertuigen, die gedurende het jaar ervoor mochten deelnemen aan het verkeer op de openbare weg, worden meegenomen. Voertuigen die in het gehele voorafgaande jaar niet verzekerd zijn geweest en dus niet hebben mogen rijden, zijn uitgesloten.

De cijfers zijn samengesteld voor de jaren 2019 t/m 2022. De bromfietsvoertuigen worden uitgesplitst naar voertuigtype, waarbij in deze tabel de speedpedelec als apart bromfietstype is opgenomen. De cijfers per type bromfietsvoertuig zijn uitgesplitst naar brandstofsoort (elektrisch versus niet-elektrisch).

Deze cijfers liggen aan de basis van een nieuwsbericht over voertuigen met bromfietskenteken verschenen in juli 2022.