Economische groei in Leiden, 2016-2020*

luchtfoto Leiden
© Hollandse Hoogte / Siebe Swart luchtfotografie
Economische groei in Nederland, Zuid-Holland, Leiden en Bollenstreek, regio Leiden, Leiden 2016 – 2020*
Om inzicht te krijgen in de economische structuur van de gemeente Leiden en de regio Leiden (Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude) is de economische groei voor de periode 2016-2020 berekend. Ter vergelijking zijn de cijfers over Nederland, Zuid-Holland en Agglomeratie Leiden en Bollenstreek ook opgenomen. Dit onderzoek is uitgevoerd door UDC/Leiden071 op verzoek van de gemeente Leiden.

In deze publicatie is het gemeentelijke groeicijfer over 2020 herzien op basis van nieuwe broninformatie. Het cijfer is ook beschikbaar gesteld naar vier bedrijfstakken. Daarnaast zijn de cijfers over het jaar 2019 aangepast met nieuwe gemeentelijke brondata. Zowel de uitkomsten van 2019 als 2020 zijn aangesloten op de herziene macrototalen van Nationale Rekeningen.