Gemiddelde brandstofprijzen, CNG en elektrisch laden, 2019

De gemiddelde consumentenprijzen voor de autobrandstoffen Compressed Natural Gas (CNG) en elektrisch laden per kwartaal in 2019.
In het kader van nieuwe Europese regelgeving (Fuel Price Comparison) en later het publiceren van gegevens over gemiddelde kosten van autorijden per 100 kilometer, heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de gemiddelde prijzen van autorijden op Euro 95, diesel, LPG, CNG en elektriciteit nodig. Het CBS publiceert al gemiddelde prijzen van Euro 95, diesel en LPG (zie: Pompprijzen motorbrandstoffen).
Deze nieuwe tabel met de gemiddelde prijzen van CNG en elektrisch laden is het resultaat van een pilot, waarbij de prijzen voor 2019 per kwartaal zijn berekend. Deze studie is gefinancierd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).