Kwartaalmonitor VHG, tweede kwartaal 2019

Aanvullend statistisch onderzoek voor VHG - Branchevereniging voor ondernemers in de groene sector

VHG-leden boekten 8,3 procent meer omzet in het tweede kwartaal van 2019 dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van VHG-leden stijgt daarmee bijna vier jaar op rij. De omzet van de vakgroep hoveniers groeide voor het derde jaar op rij.

Nog steeds ervaart bijna de helft van de ondernemers in de groene sector een tekort aan arbeidskrachten. Daarnaast daalde het aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen voor het tweede kwartaal op rij, wat in de toekomst mogelijk tot minder opdrachten voor de groene sector kan leiden. Desondanks hebben ondernemers in de hoveniersbranche positieve verwachtingen voor het economisch klimaat, de omzet en personeelssterkte.

Downloads