Gasten en overnachtingen in Groene Hart

Deze tabellen bevatten schattingen van het aantal binnen- en buitenlandse gasten en overnachtingen in logiesaccommodaties in de gemeentes die behoren tot het Groene hart, in de jaren 2013-2017.

Deze tabellen bevatten resultaten van onderzoek naar het aantal gasten in logiesaccommodaties in de gemeenten van het Groene Hart. De cijfers zijn gebaseerd op gegevens uit de statistiek Logiesaccommodaties van het CBS. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van projectgroep monitor Groene Hart.

Voor het bepalen van het aantal gasten en overnachtingen in het Groene Hart zijn de logiesaccommodaties in de volgende gemeenten meegenomen:
Alblasserdam, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, De Bilt, De Ronde Venen, Giessenlanden, Gouda, IJsselstein, Kaag en Braassem, Krimpenerwaard, Leerdam, Leiderdorp, Lopik, Molenwaard, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Stichtse Vecht, Vianen, Waddinxveen, Weesp, Wijdemeren, Woerden, Zederik en Zoeterwoude, evenals de gemeenten waaruit deze door herindeling zijn ontstaan (Bergambacht, Boskoop Nederlek, Ouderkerk, Rijnwoude, Schoonhoven en Vlist).

De cijfers zijn een schatting van het aantal gasten en overnachtingen voor het Groene Hart. Het CBS werkt met een steekproef, niet van alle logiesaccommodaties heeft het CBS dus gegevens. Hierdoor zal sprake zijn van een marge. Omdat de hier getoonde cijfers optellingen zijn van schattingen op gemeenteniveau zijn de marges groter dan bij de Statline publicaties op provincieniveau. Daarom is van de schommelingen in de aantallen tussen 2015 en 2017 niet met zekerheid vast te stellen of dit schommelingen in de werkelijke aantallen zijn, dan wel gevolgen van de steekproefeffecten.

Downloads