Indicatoren Central Innovation District, 2018

Voor de monitoring van de ontwikkeling van het Central Innovation District (CID) in Den Haag en Leidschendam-Voorburg, zijn verschillende indicatoren berekend.
Het Central Innovation District, grofweg het gebied tussen en rondom de stations Holland Spoor, Centraal Station en Laan van NOI, wordt de komende jaren integraal en samen met stakeholders ontwikkeld tot een aantrekkelijk, veelzijdig en vooral internationaal competitief innovatie-district. In opdracht van de gemeente Den Haag heeft het CBS UDC/Den Haag een aantal indicatoren berekend om de ontwikkeling van het CID te monitoren. De indicatoren gaan over het aantal inwoners en particuliere huishoudens, het inkomen, het opleidingsniveau, aantal studenten en het aantal elektrische auto’s in het gebied.