Maatwerk voor brancheverenigingen: Kwartaalmonitor VHG, tweede kwartaal 2015

In het tweede kwartaal van 2015 steeg de omzet van de leden van branchevereniging VHG, hoveniers- en groenvoorzieningsbranche met 4,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Hiermee boekten zij voor het vierde achtereenvolgende kwartaal omzetgroei.

De omzettoename van de totale hoveniersbranche (SBI 813)  was met 13,5 procent sterker. Er gingen in het tweede kwartaal minder hoveniersbedrijven failliet dan een jaar eerder en de hoveniers ondervonden minder hinder bij het zakendoen. De verwachtingen van de ondernemers voor het derde kwartaal waren minder positief dan vorig kwartaal. Dit past bij het seizoenpatroon van de branche. Andere indicatoren wijzen op positieve ontwikkelingen voor de hoveniersbranche. Het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen was hoger dan een jaar eerder en het vertrouwen van zakelijke dienstverleners en consumenten nam toe.

PDF (0,5MB):

Downloads