Deelleveringen Verdeelmodel WWB, I-deel 2014/2015

Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de re-integratie van mensen die nog kunnen werken maar daarbij ondersteuning nodig hebben. Om die taken goed uit te kunnen voeren hebben de gemeenten budget nodig. Voor de verdeling van het landelijk budget over de gemeenten zijn daartoe verdeelmodellen ontwikkeld. De financieringssystematiek borduurt voort op het financieringsmodel van de WWB en bevat een inkomens- en een participatiedeel. Het inkomensdeel richt zich op de bekostiging van de uitkeringen en de loonkostensubsidies. Het participatiedeel richt zich op de bekostiging van de re-integratieactiviteiten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gevraagd om gegevens te leveren waarmee het ontwikkelde verdeelmodel voor het inkomens- en participatiedeel doorgerekend kan worden.

De onderstaande tabellensets zijn als maatwerkleveringen opgesteld ten behoeve van het I-deel (inkomensdeel) van de Verdeelmodellen WWB 2014/2015.

Naar aanleiding van een geconstateerde afwijking zijn in onderstaand bestand twee variabelen ten behoeve van de verdeling van het inkomensdeel aangepast.

Zie ook Kamerbrief SZW.