Wat moet ik doen bij een foutmelding?

Foutmelding “Door een technisch probleem is het niet gelukt om de koppeling te maken. Probeer later opnieuw of sluit dit tabblad en vul de CBS vragenlijst handmatig in.”

Door een storing is het maken van de koppeling tussen uw boekhoudpakket en de CBS vragenlijst niet mogelijk. U kunt controleren of u uw boekhoudsoftware juist gekoppeld heeft aan RGS-codering. Eventuele handleidingen vindt u op de volgende pagina: www.cbs.nl/bespaartijd. Als u een juiste koppeling heeft gelegd tussen uw boekhoudsoftware en RGS-codering, is er helaas niets dat u kan doen. U moet de CBS vragenlijst dan handmatig invullen.

Foutmelding “Een koppeling is nodig om uw boekhoudgegevens automatisch in te laten vullen in de CBS vragenlijst.”

Voordat u gebruik kunt maken van de voordelen die RGS biedt, moeten de grootboekrekeningen in de boekhoudsoftware éénmalig gekoppeld worden aan de RGS-codering. Dit moet voorafgaand aan het invullen van de CBS vragenlijst worden gedaan. Maak de koppeling zelf of vraag aan uw boekhouder of dat ook voor u mogelijk is. Eventuele handleidingen vindt u op de volgende pagina: www.cbs.nl/bespaartijd.

Foutmelding “Uw toestemming is nodig om de automatische koppeling te maken tussen uw boekhoudgegevens en de CBS vragenlijst. Geef in vorig scherm alsnog toestemming, of sluit dit tabblad en vul de CBS vragenlijst handmatig in.”

Om de boekhoudgegevens automatisch in te laten vullen in de CBS vragenlijst, dient u na het inloggen toestemming te verlenen voor een aantal zaken. Er is namelijk toegang nodig tot de boekhoud Api, het inlezen van rapportages en journaalposten en eventueel andere gegevens die van belang zijn voor de CBS vragenlijst. Het CBS gebruikt uit RGS alleen de gegevens die nodig zijn voor de analyse, de overige gegevens in uw boekhoudpakket worden niet ingezien of geïmporteerd. Als u geen toegang wilt verlenen, kunt u de CBS vragenlijst handmatig invullen.