Het automatisch invullen van de vragenlijst werkt niet. En nu?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor het automatisch invullen van de CBS vragenlijst niet werkt. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken.

Geen koppeling van boekhoudsoftware aan RGS-codering

Voorafgaand aan het automatisch invullen moet uw boekhoudsoftware gekoppeld zijn aan RGS-codering. Op basis van deze codering worden namelijk de posten in de CBS vragenlijst ingevuld. Maak de koppeling zelf of vraag aan uw boekhouder of dat ook voor u mogelijk is. Eventuele handleidingen vindt u op de volgende pagina: www.cbs.nl/bespaartijd.

Geen toestemming verleend bij het inloggen in uw boekhoudsoftware

Om de boekhoudgegevens automatisch in te laten vullen in de CBS vragenlijst, dient u na het inloggen toestemming te verlenen voor een aantal zaken. Er is namelijk toegang nodig tot de boekhoud Api, het inlezen van rapportages en journaalposten en eventueel andere gegevens die van belang zijn voor de CBS vragenlijst. Als u geen toegang wilt verlenen, kunt u de CBS vragenlijst handmatig invullen.

Technisch probleem aan CBS zijde

Het kan zijn dat u alles goed heeft gedaan, maar er problemen zijn aan onze kant. Bij technische problemen zijn wij hoogstwaarschijnlijk al op de hoogte en werken wij achter de schermen druk aan oplossingen. Voor nu kan u wachten en het later nog eens proberen, of de CBS vragenlijst handmatig invullen.