Basisbestanden goederenwegvervoer 2019

vrachtwagens op de snelweg
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz
De basisbestanden goederenwegvervoer worden samengesteld voor de verkeer- en vervoersmodellen van Rijkswaterstaat

Met het basisbestand kan het verkeer en vervoer over de weg binnen Nederland – maar ook van en naar Nederland – door zowel Nederlandse als buitenlandse voertuigen worden beschreven. Het basisbestand goederenwegvervoer bestaat uit informatie over voertuig-, rit-, en zendingsgegevens voor het statistiekjaar 2019.

Om kwalitatief goede basisbestanden te leveren zijn de bestanden op gedetailleerd niveau gecontroleerd en geanonimiseerd. Met anonimiseren wordt bedoeld dat alle informatie die herleidbaar is naar persoonsgegevens (zoals kentekens en bedrijfsinformatie) niet in de basisbestanden worden getoond.