CBS onderzoekt import van digitale diensten

© Hollandse Hoogte / Westend61 GmbH
Door digitalisering onderging onze economie het afgelopen decennium een metamorfose.
Fenomenen als globalisering, digitalisering en verdienstelijking zorgen ervoor dat er compleet nieuwe businessmodellen ontstaan. De vraag dringt zich dan ook op of de bestaande meet- en registratiemethoden van het CBS nog wel toereikend zijn om deze snel aan belang winnende trends te vangen in statistieken. Het CBS deed er onderzoek naar, zo blijkt uit het onlangs verschenen rapport over de import van digitale diensten. Doel van dit onderzoek is betere schattingen te kunnen doen van geïmporteerde digitale diensten en om meer detail toe te kunnen voegen aan reeds bestaande schattingen. De resultaten van dit onderzoek worden onder andere gebruikt voor de revisie van de Nationale Rekeningen van 2021.