Smartphone en tablet respons bij personenonderzoeken

In deze paper worden de resultaten gepresenteerd van een analyse naar het gebruik van mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, om internet vragenlijsten van het CBS in te vullen.
In de laatste vijf jaar is het gebruik van smartphones en tablets sterk gestegen en zijn dit soort mobiele apparaten standaard communicatie middelen geworden. Het CBS stimuleert het invullen van vragenlijsten via internet, maar tot op heden zijn de meeste vragenlijsten ontworpen voor desktops/laptops. In deze paper laten we zien hoe vaak mensen inloggen op onze vragenlijsten via een smartphone of tablet, hoe vaak zij vervolgens overstappen op een ander apparaat of afbreken en hoe lang het invullen duurt op een mobiel apparaat in vergelijking met een desktop of laptop. Deze analyse draagt bij aan innovatie van de wijze van data verzamelen en vragenlijstontwerp.