Kwartaalmonitor groothandel, derde kwartaal 2016

© ANP
De omzet in de groothandel is in het derde kwartaal van 2016 met 2,6 procent toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet steeg in bijna alle sectoren van de groothandel. Alleen de leveranciers van ICT-apparatuur bleven achter in hun omzetontwikkeling.

In de grondstoffenmarkt steeg de omzet in de oliehandel onder andere door een hogere olieprijs. In de schroothandel was het vooral de prijsstijging die de omzet deed herstellen. De omzet in de schroot- en afvalhandel herstelde het sterkst. Het aantal faillissementen daalde verder in het derde kwartaal naar 105. Dit is het laagste aantal faillissementen sinds 2009. De stemming onder de grossiers bleef onveranderd goed. De economische groei kwam uit op 2,4 procent. De groei is te danken aan de toegenomen investeringen, de gestegen consumptie en het positieve exportsaldo.

Lees meer in de kwartaalmonitor (PDF).