Kwartaalmonitor auto- en motorbranche tweede kwartaal 2014

De omzet van de auto- en motorbranche is in het tweede kwartaal van 2014 gedaald met ruim 1 procent ten opzichte van 2013. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door de personenautobranche. De omzet in deze branche daalde met bijna 4 procent. Ook de omzet van de importeurs van nieuwe personenauto’s en de autoservicebedrijven daalde licht vergeleken met het tweede kwartaal van 2013. De handel in auto-onderdelen en de motorbranche lieten voor het vierde opeenvolgende kwartaal een omzetstijging zien. Het aantal vacatures in de auto- en motorhandel nam verder toe. Ook het ondernemersvertrouwen en de verwachtingen voor het derde kwartaal lieten een verbetering lieten zien.

Omzetontwikkeling auto- en motorbranche tweede kwartaal

Omzetontwikkeling tweede kwartaal 2014

In bijgaande pdf staat de uitgebreide Kwartaalmonitor auto- en motorbranche tweede kwartaal 2014.