Kwartaalmonitor industrie, tweede kwartaal 2014

© ANP

Groei industrie zwakt af

De productie per werkdag en de omzet nemen nog steeds toe in het tweede kwartaal 2014. De groei lijkt wel af te zwakken. De laatste maanden van het kwartaal lieten negatieve cijfers zien en de toenames zijn kleiner dan in het eerste kwartaal. Ook zijn er meer faillissementen uitgesproken dan in het eerste kwartaal, maar het niveau ligt nog onder dat van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De afzetprijzen nemen nog steeds af, al lijken de prijzen op de binnenlandse markt zich weer te herstellen. Wel zijn er meer vacatures bijgekomen en is het producentenvertrouwen relatief hoog. In lijn met de afzwakkende groei in de industrie zijn de verwachtingen voor het derde kwartaal noch negatief, noch positief.

Productie totale industrie

Industriebeeld 2014-II

In onderstaande pdf vindt u de volledige Kwartaalmonitor industrie, tweede kwartaal 2014.  Hierin wordt ook ingegaan op de verschillende deelbranches van de industrie.

Kwartaalmonitor industrie, tweede kwartaal 2014