Dienstverlening groeit

De toegevoegde waarde van de commerciële dienstverlening is in het eerste kwartaal van 2014 gegroeid met 1,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De niet-commerciële dienstverlening groeide met 0,3 procent.

Groei dienstverlening

Groei dienstverlening

Gezondheids- en welzijnszorg groeit verder

Bij de commerciële dienstverlening was de toegevoegde waarde van handel, vervoer en horeca 2,3 procent hoger. Verhuur en handel in onroerend goed groeide met 4,5 procent. De zakelijke dienstverleners gingen er 2,3 procent op vooruit en de informatie en communicatie groeide met 3,9 procent. De toegevoegde waarde bij de niet-commerciële dienstverlening groeide met 0,3 procent. [Het openbaar bestuur kromp licht, het onderwijs groeide. De groei van de niet-commerciële dienstverlening komt vooral op conto van de gezondheids- en welzijnszorg. Deze groeide met 0,6 procent.

Positieve bijdrage dienstverlening aan bbp

De groei van de commerciële dienstverlening in het eerste kwartaal leidde tot een positieve bijdrage van 0,9 procentpunt aan de ontwikkeling van het bbp. De bijdrage van de niet-commerciële dienstverlening aan de bbp-groei was nihil.

Meer informatie over de zakelijke dienstverlening vindt u in de Monitor zakelijke diensten.