Thailand: export blijft stijgen

De uitvoer naar Thailand is in 2012 voor het derde jaar op rij gestegen. De exportwaarde van goederen bedroeg ruim 1 miljard euro. Er werden vooral meer machines verkocht. De invoer uit Thailand is in 2012 met 8 procent in waarde afgenomen tot 2,4 miljard euro. Het tekort op de handelsbalans nam voor het derde jaar op rij af en kwam uit op 1,4 miljard euro.

Handel met Thailand

2014-thailand-ih-2012-g1

Machine-export stijgt met 30 procent

De uitvoer naar Thailand bestond in 2012 voor bijna de helft uit machines. De export hiervan steeg met 30 procent tot bijna een half miljard euro. De totale uitvoerstijging naar Thailand komt voor een groot deel voor rekening van de machine-export. Er werden onder andere meer elektrische apparaten en meer weg- en landbouwtractors verkocht.

Opnieuw minder computers ingevoerd

Net zoals een jaar eerder is ook in 2102 de import van computers uit Thailand afgenomen. In 2012 bedroeg de afname 5 procent. Met een aandeel van een kwart in de totale invoer zijn computers het belangrijkste importproduct. Verder is Thailand een belangrijke computerleverancier. Op de lijst met de belangrijkste computerleveranciers staat Thailand op plaats 4, na China, de VS van Amerika en Duitsland.

Aandeel belangrijkste landen in computerimport 2012

2014-thailand-ih-2012-g2

Wiel Packbier

Bron: StatLine