Realisaties: voedings- en genotmiddelenindustrie

De voedings- en genotmiddelenindustrie heeft in februari de omzet met bijna een half procent zien toenemen ten opzichte van februari 2012. Zowel het omzet- als het productievolume per gemiddelde werkdag was in februari hoger dan een jaar eerder. De producten waren duurder dan in februari 2012. Het volume van de bruto toegevoegde waarde was in het vierde kwartaal van 2012 vrijwel gelijk aan dat van het vierde kwartaal een jaar eerder.

Omzet, productie en afzetprijs (februari 2013)

Omzet, productie en afzetprijs (februari 2013)

Omzet licht toegenomen

In februari 2013 was de omzet van de voedings- en genotmiddelenindustrie bijna een half procent hoger dan een jaar eerder. De omzet van de subbranche voedingsmiddelenindustrie nam met bijna 1 procent toe. De subbranches drankenindustrie en tabakverwerkende industrie lieten dalingen zien van respectievelijk 3 en 13 procent.

Gecorrigeerd voor hogere afzetprijzen en een werkdag minder dan in februari 2012 was de gemiddelde dagomzet in de voedings- en genotmiddelenindustrie in februari 2013 ruim een half procent hoger.

Hogere afzetprijzen

De producten van de voedings- en genotmiddelenindustrie waren in februari 2013 ruim 4,5 procent duurder dan een jaar eerder. Afnemers in Nederland zagen de prijzen met ruim 5 procent stijgen, voor buitenlandse klanten stegen de prijzen ruim 4 procent.

Productie hoger

Per gemiddelde werkdag is in februari 2013 in de voedings- en genotmiddelenindustrie ruim 2 procent meer geproduceerd dan in februari een jaar eerder.

Volume bruto toegevoegde waarde onveranderd

Het volume van de bruto toegevoegde waarde in de voedings- en genotmiddelenindustrie was in het vierde kwartaal 2012 vrijwel gelijk aan dat van het vierde kwartaal een jaar eerder.

Omzet, productie en afzetprijs (3-maandsvoortschrijdendgemiddelde)

Omzet, productie en afzetprijs (3-maandsvoortschrijdendgemiddelde)