Historische reeksen

Hoe is het gegaan met Nederland, de Nederlanders en de Nederlandse maatschappij in de afgelopen tweehonderd jaar? In de nieuwe visualisatie ‘Historische reeksen: Nederland van 1800 tot nu’  kunt u dat zelf onderzoeken. Dat geeft soms verrassende inzichten. In bijgaande grafiek wordt het nauwe verband tussen inkomen en prijzen in de gehele twintigste eeuw getoond.

U heeft javascript en de laatste versie van de Flash plugin nodig.

U kunt ook zelf aan de slag met deze animatie. Maak een selectie uit 100 verschillende onderwerpen en volg en vergelijk het verloop van uw keuze in de tijd.

U kunt maximaal 6 reeksen weergeven.

Alle getoonde reeksen zijn geïndexeerde reeksen, met 1975 = 100. Ga met de cursor over de grafiek om de echte waarde van een punt te krijgen en de achterliggende informatie. Met een link wordt verwezen naar de StatLine tabel waar meer reeksen over het onderwerp zijn te vinden.

Met de schuifbalk onder de grafiek kunt u inzoomen op een bepaalde periode of juist een langere periode kiezen.