Realisaties overige industrie: hout- en bouwmaterialenindustrie

De omzet van de hout- en bouwmaterialenindustrie was in oktober 2011 hoger dan een jaar eerder. Per gemiddelde werkdag nam het productievolume af, maar bleef het omzetvolume vrijwel gelijk. De branche deed haar producten tegen een hogere prijs van de hand.

Omzet, productie en afzetprijs (oktober 2011)

Omzet, productie en afzetprijs (oktober 2011)

Omzet hoger, afzet gelijk

De hout- en bouwmaterialenindustrie heeft in oktober 2011 circa 2 procent meer omgezet ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De omzettoename kwam volledig voor rekening van een hogere omzet op de exportmarkt. De buitenlandse omzet groeide met 19 procent, terwijl de omzet in het binnenland met bijna 1,5 procent daalde. Oktober 2011 telde evenveel werkdagen als oktober 2010. Een hogere afzetprijs beïnvloedde het bedrag aan verkopen positief. De afzet was per gemiddelde werkdag nagenoeg gelijk.

Beide onderliggende branches hadden in oktober omzettoenames. In de houtindustrie lag het bedrag aan verkopen circa 1,5 procent boven het niveau van dezelfde maand het jaar ervoor. In de bouwmaterialenindustrie was de omzetgroei bijna 2,5 procent.

Afzetprijs hoger

In oktober werden de producten van de hout- en bouwmaterialenindustrie 2 procent duurder dan een jaar eerder. De prijsontwikkelingen in binnen- en buitenland liepen hierbij nauwelijks uiteen. Tussen de subbranches waren de verschillen ook klein.

Minder productie

De gemiddelde dagproductie van de hout- en bouwmaterialenindustrie was in oktober ruim 1,5 procent kleiner dan in oktober het jaar ervoor.

Omzet, productie en afzetprijs (3-maandsvoortschrijdendgemiddelde)

Omzet, productie en afzetprijs (3-maandsvoortschrijdendgemiddelde

Dit hoofdstuk behandelt iedere maand een van de vier onderstaande branches. In januari 2012 (verslagmaand november 2011) worden de realisaties in de textiel-, kleding- en lederindustrie uitgelegd.

Branche                                                 Verslagmaand

Textiel-, kleding- en lederindustrie         november 2011, maart 2012, juli 2012

Papier- en grafische industrie               december 2011, april 2012, augustus 2012

Meubelindustrie                                      januari 2012, mei 2012, september 2012

Hout- en bouwmaterialenindustrie         februari 2012, juni 2012, oktober 2012