Prijzen softwareconsultancy staan onder druk

In het tweede kwartaal van 2011 waren de prijzen van softwareconsultancy ruim 2 procent lager dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal was ook al sprake van een negatieve prijsontwikkeling, terwijl de prijzen in 2010 nog stegen.

Prijs- en omzetontwikkeling softwareconsultancy

Prijs- en omzetontwikkeling softwareconsultancy

Omzetgroei software-ontwikkeling neemt af

In het tweede kwartaal was de omzet van software-ontwikkeling wel iets hoger dan een jaar eerder. De toename is echter een stuk minder fors dan de laatste drie kwartalen van 2010.

Ondernemers softwarebranche somber gestemd

De afvlakking van de omzet en de negatieve prijsontwikkeling ligt in lijn met de ontwikkeling uit de conjunctuurtest. Aan het begin van het derde kwartaal van 2011 waren de ondernemers uit de softwarebranche somber gestemd over de voorgaande drie maanden. Na kwartalen van optimisme, was een meerderheid van 4 procent somber gestemd over het economische klimaat. Daarnaast verwachtten deze ondernemers voor het derde kwartaal een verdere daling van de tarieven die zij aan hun klanten in rekening brengen.

Stemming ondernemers softwarebranche

Stemming ondernemers softwarebranche

Bas Tuinhof

Bronnen: