Realisaties overige industrie: hout- en bouwmaterialenindustrie

De hout- en bouwmaterialenindustrie heeft in februari 2011 goede zaken gedaan. Net als in januari lagen de omzet, afzet en de productie ver boven het niveau van dezelfde maand een jaar eerder. Hiermee lijkt de branche het dieptepunt achter de rug te hebben. In februari werden de producten tegen een iets hogere prijs verkocht.

Omzet, productie en afzetprijs (februari 2011)

Realisaties overige industrie: hout- en bouwmaterialenindustrie

Omzet en afzet flink omhoog

De omzet van de hout- en bouwmaterialenindustrie is in februari 2011 met circa een kwart toegenomen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Op de binnenlandse markt nam het bedrag aan verkopen met ruim een kwart toe en op de exportmarkt met 21 procent. In februari werd de omzetgroei bijna geheel gedragen door een groter verkoopvolume. Per gemiddelde werkdag was de afzet maar liefst 24 procent groter. Het resterende deel van de omzettoename kwam voor rekening van hogere afzetprijzen.

Beide onderliggende branches hadden in februari een omzettoename vergeleken met februari verleden jaar. Hierbij sprong de ruim 30 procent hogere omzet in de bouwmaterialenindustrie er duidelijk uit.

Producten duurder

De producten van de hout- en bouwmaterialenindustrie waren in februari 2011 ruim 1 procent duurder dan in februari 2010. Over de grens steeg de afzetprijs harder dan in eigen land.

Voor de producten van de houtindustrie werd in februari bijna 2 procent meer betaald dan een jaar eerder. Bij de subbranche bouwmaterialenindustrie was de prijsstijging minder sterk.

Productie neemt fors toe

Het productievolume van de branche was in februari 2011 per gemiddelde werkdag bijna een kwart groter dan een jaar eerder.

Omzet, productie en afzetprijs (3-maandsvoortschrijdendgemiddelde)

Realisaties overige industrie: hout- en bouwmaterialenindustrie