Realisaties: elektrotechnische en machine-industrie

In februari groeide de productie en de omzet in de elektrotechnische en machine-industrie ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Daarnaast was de waarde van de ontvangen orders hoger. De producten van deze branche werden iets duurder.

Omzet, orders, productie en afzetprijs (februari 2011)

Realisaties: elektrotechnische en machine-industrie

Hogere omzet

De elektrotechnische en machine-industrie heeft in februari ruim 30 procent meer afgezet in februari 2010. Door de licht gestegen afzetprijzen kwam de omzet een derde hoger uit.

Net zoals in het afgelopen jaar leverden de buitenlandse klanten de grootste bijdrage aan de stijging. Zij kochten in februari voor 40 procent meer. Op de Nederlandse markt werd voor 13 procent meer verkocht.

De machine-industrie zag de omzet met 45 procent stijgen, terwijl de elektrische apparatenindustrie 8 procent meer omzette.

Meer orders ontvangsten

Behalve de omzet is ook de waarde van de ontvangen orders hoger dan een jaar eerder. Ondernemers in de elektrotechnische en machine-industrie konden in februari 15 procent meer aan orders in de boeken bijschrijven dan in februari 2010. De machine-industrie profiteerde hier het meest van. Zij zagen de vraag naar hun producten met 18 procent toenemen. De elektrotechnische en elektrische apparatenindustrie kregen voor bijna 7,5 procent meer aan opdrachten.

Producten duurder

In de elektrotechnische en machine-industrie moest in februari 2 procent meer betaald worden voor dezelfde producten als een jaar geleden. Machine-fabrikanten verhoogden hun prijzen met ruim 1 procent. Ondernemers in de elektrotechnische en elektrische apparatenindustrie vroegen 3,5 procent meer.

Productiegroei

In februari was het productievolume in de elektrotechnische en machine-industrie 16 procent groter dan een jaar eerder.

Omzet, productie en afzetprijs (3-maandsvoortschrijdendgemiddelde)

Realisaties: elektrotechnische en machine-industrie