Realisaties: basismetaal- en metaalproductenindustrie

In februari heeft de basismetaal- en metaalproductenindustrie meer omgezet en geproduceerd dan in februari 2010. Ook was de waarde van de orders en het prijsniveau hoger dan een jaar geleden.

Omzet, orders, productie en afzetprijs (februari 2011)

 Realisaties: basismetaal- en metaalproductenindustrie

Binnenlandse markt metaalproductenindustrie trekt ook aan

In de basismetaal- en metaalproductenindustrie werd in februari een kwart meer omzet gerealiseerd in vergelijking met een jaar eerder.

In de subbranche metaalproductenindustrie werd voor het eerst sinds het najaar van 2008 een forse omzetstijging behaald op de voor deze subbranche belangrijke binnenlandse markt. De verkopen in het binnenland namen met 15 procent toe. Op de buitenlandse markt was de groei in februari ruim een kwart.

In de basismetaalindustrie steeg zowel de omzet in zowel in het binnenland als op de exportmarkt met 40 procent, deels veroorzaakt door aanzienlijke prijsstijgingen.

Fors hogere waarde ontvangen orders

De basismetaal- en metaalproductenindustrie had in november vorig jaar bijna 30 procent hogere orderontvangsten dan een jaar eerder. Op de exportmarkt kwam voor ruim een derde meer aan orders binnen. Op de binnenlandse markt was dat 21 procent meer.

Flink hogere afzetprijzen in de basismetaalindustrie

De producenten in de basismetaal- en metaalproductenindustrie konden hun producten tegen 8 procent hogere prijzen in de markt zetten. Net als in de vorige maanden was de prijsstijging in de basismetaalindustrie het grootst. Hier werden de producten 18 procent duurder. In de metaalproductenindustrie stegen de prijzen, met bijna 3 procent, minder hard.

Meer productie

In vergelijking met een jaar geleden werd er in februari 11 procent meer geproduceerd in de basismetaal- en metaalproductenindustrie.

Omzet, productie en afzetprijs (3-maandsvoortschrijdendgemiddelde)

 Realisaties: basismetaal- en metaalproductenindustrie