Realisaties overige industrie: meubelindustrie

De meubelindustrie heeft in januari 2011 minder omzet behaald dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Ook het omzet- en het productievolume per gemiddelde werkdag waren kleiner. De producten van de branche werden wel duurder vergeleken met een jaar eerder.

Omzet, productie en afzetprijs (januari 2011)

Omzet, productie en afzetprijs (januari 2011)

Binnenlandse omzet en afzet omlaag

In januari 2011 lag de omzet van de meubelindustrie bijna 2 procent onder het niveau van januari 2010. De afname werd volledig gedragen door een tegenvallend resultaat in eigen land. Hier was het bedrag aan verkopen bijna 6 procent lager. Over de grens ontwikkelde de omzet zich een stuk beter: daar was een groei van 18 procent ten opzichte van een jaar eerder. Een hogere afzetprijs en een gunstig kalendereffect van een werkdag meer hadden tot gevolg dat in januari de omzet minder hard daalde dan de afzet. Per gemiddelde werkdag lag het omzetvolume ruim 8 procent onder het niveau van dezelfde maand het jaar ervoor. Op de binnenlandse markt was de afzet 12 procent kleiner, terwijl op de exportmarkt juist bijna 10 procent meer producten werden verkocht.

Afzetprijs blijft stijgen

Producten van de branche waren in januari 2011 bijna 2 procent duurder dan een jaar eerder. Hierbij ontliepen de ontwikkelingen in binnen- en buitenland elkaar niet veel.

Kleiner productievolume

De meubelindustrie heeft in januari per gemiddelde werkdag circa 4 procent minder geproduceerd in vergelijking met januari vorig jaar.

Omzet, productie en afzetprijs (3-maandsvoortschrijdendgemiddelde)

Omzet, productie en afzetprijs (3-maandsvoortschrijdendgemiddelde)

Dit hoofdstuk behandelt iedere maand een van de vier onderstaande branches. In april (verslagmaand februari 2011) worden de realisaties in de hout- en bouwmaterialenindustrie uitgelegd.

Branche                                                 Verslagmaand

Hout- en bouwmaterialenindustrie         februari 2011, juni 2011, oktober 2011

Textiel-, kleding- en lederindustrie         maart 2011, juli 2011, november 2011

Papier- en grafische industrie               april 2011, augustus 2011, december 2011

Meubelindustrie                                      mei 2011, september 2011, januari 2012