Architecten ruim 3 procent goedkoper

In het eerste kwartaal van 2010 waren architecten ruim 3 procent goedkoper dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt door de sterke daling van het aantal ontwerpopdrachten en de daardoor toegenomen concurrentie. Het eerste kwartaal van 2010 is het vijfde kwartaal op rij dat de prijzen van architectendiensten dalen.

Diensten op het gebied van woningbouw daalden het hardst in prijs. Het laten ontwerpen van woningen was ruim 5 procent goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen van diensten voor de utiliteitsbouw waren 3 procent lager. Voor de overige diensten van architecten zoals interieurontwerp en stedenbouwkundige opdrachten waren de prijzen nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar.

Prijsontwikkeling diensten architecten

Prijsontwikkeling diensten architecten

Michel van Veen