Omzet e-commerce neemt toe

Het economisch belang van elektronisch in- en verkopen door bedrijven neemt jaarlijks toe in Nederland. De omzet die bedrijven elektronisch realiseren is gestegen van ruim 3 procent in 1999 tot bijna 13 procent in 2007.
De omzet behaald via e-commerce was in 2007 in de industrie het hoogst, gevolgd door handel en reparatie. Het elektronisch ontvangen van orders kent dan ook een lange traditie binnen deze bedrijfstakken. In de zakelijke dienstverlening blijft de elektronische verkoop wat achter.
Internationaal gezien behoort Nederland niet tot de top. Ons land scoort rond het EU-gemiddelde. In 2007 behaalde het Deense bedrijfsleven 22 procent van de omzet uit elektronische orders. Het Verenigd Koninkrijk volgde koploper Denemarken.

Ontwikkeling omzet e-commerce bij bedrijven met tien of meer werkzame personen

2009-omzet-ecommerce