Motivatie groep 1

65233     Beleggingsinstellingen met beperkte toetreding
65234     Financiële holdings

De meeste financiële holdings en concerndiensten zijn meer betrokken bij het financieringsproces van de ondernemingengroep als geheel en minder bij het productieproces van het bedrijf. Daarom worden deze categoriën niet beschreven.

74151     Concerndiensten
74152     Niet-financiële holdings

De branche “niet-financiële holdings” bestaat uit veel juridische eenheden met hulpactiviteiten. Dit zijn activiteiten die uitsluitend dienen ter ondersteuning van de andere activiteiten van een “eenheid” door aan deze niet-duurzame (intermediaire) goederen of diensten te leveren. Denk daarbij aan activiteiten op het gebied van beheer en beleid, administratie, computerdienst-verlening, transport of de in- en verkoop van goederen.

91311     Religieuze organisaties
91312     Overige levensbeschouwelijke organisaties
95           Particuliere huishoudens met personeel in loondienst

Zowel “Particuliere huishoudens met personeel in dienst” als “religieuze organisaties en overige beschouwelijke organisaties” voldoen niet aan de definitie van het begrip “bedrijf”, want de geleverde producten en diensten worden in de regel niet aangeboden aan derden (eenheden buiten het huishouden).

99           Extra territoriale lichamen en organisaties

Eenheden in de categorie “extra territoriale lichamen en organisaties” zijn moeilijk te beschrijven en ook lastig waar te nemen in termen van productiefactoren, tenminste als aparte eenheid. Het betreft veelal buitenlandse ondernemingen.