Oordeel en verwachtingen: voedings- en genotmiddelenindustrie

Uit de Conjunctuurtest van augustus 2005 blijkt dat het beeld voor de voedings- en genotmiddelenindustrie de afgelopen maand is verslechterd. De orderontvangsten namen af en ook het oordeel over de ontvangen orders verslechterde. Voor de komende maanden wordt een lichte afname van de productie verwacht.

Minder orders leiden tot meer ontevredenheid

Er werden van juni op juli zowel op de binnenlandse als de buitenlandse markt minder orders ontvangen. De ondernemers waren negatiever gestemd over deze orderontvangsten. Het oordeel over de orderpositie verslechterde licht.

Lichte afname productie verwacht

Voor augustus tot en met oktober 2005 verwachten de ondernemers een lichte daling van de productie. Dit is gebruikelijk voor de tijd van het jaar. De verkoopprijzen zullen volgens de producenten nauwelijks wijzigen in de komende periode.

Eén op vijf verwacht afname personeel

Bijna één op de vijf ondernemers verwacht een afname van het aantal werknemers in de periode augustus tot en met oktober. Ruim driekwart van de ondernemers verwacht een gelijkblijvend personeelsbestand.

Verwachting voor augustus tot en met oktober 2005

Verwachting voor augustus tot en met oktober 2005